EYT emekli olacak kişi sayısı belli oldu mu? Eyt son durum ne oldu bugün 2022

Eyt emekli olacak kişi sayısı belli oldu mu diye merak ediliyor. Evet, dün yapılan açıklamalar sonucunda EYT emekli olacak kişi sayısı belli oldu. Ayrıca takvim de açıklandı. 2022 yılı bitmeden EYT müjdesi geliyor. Eyt son durum ne oldu bugün 2022, güncel EYT son dakika haberi ile karşınızdayız. EYT mağdurları için güzel haberler yazımızın içinde. 2022 EYT’nin açıklanacağı tarih ve emekli olacak kişi sayısı belli oldu. Eyt staj mağdurları son dakika 2022. Kısaca EYT son durum ne, son açıklamalar neler, onlara göz atalım:

EYT son durum ne oldu bugün 2022?

Son günlerde EYT son dakika gelişmeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar tarafından merakla takip ediliyor. Acaba EYT son durum ne oldu bugün 2022, Eyt staj mağdurları son dakika 2022, EYT son dakika gelişmesi şeklinde sürekli incelemeler yapıyorlar. Merak edilen sorular için yeni yapılan açıklamalar sonrasında Eyt emekli olacak kişi sayısı belli oldu. Ayrıca 18 yaş altında yapılan staj sigortaları da kapsama dahil edildi. 2022 EYT’nin açıklanacağı tarih de belli oldu.

EYT son dakika gelişmesi | EYT çalışmaları tamamlandı

EYT son dakika gelişmesi | EYT çalışmaları tamamlandı
EYT son dakika gelişmesi | EYT çalışmaları tamamlandı

Sizlere EYT için son gelişmeleri aktaralım. İlk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’nin açıklanacağı tarihi duyurdu. Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan konu hakkında açıklama geldi. EYT son durum ne sorusunun cevabı hakkındaki son detayları ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu paylaştı. Peki EYT emekli olacak kişi sayısı ne kadar? 2022 EYT’nin açıklanacağı tarih ne zaman? Acaba EYT yasası ne zaman çıkacak diye bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar için müjdeleri aktaralım.

Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT hakkındaki bir soruya şöyle cevap verdi:

“Vedat Bey’in alanına girmeyeyim. Çalışmanın sonuna geldiklerini biliyorum. Bize sunduklarında da değerlendirmeyi yapacağız.” 

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş da konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Vedat Bilgin hocamız çalışmasını çok kapsamlı, hassas şekilde gerçekleştirdi. 2022 bitmeden bu konu yasalaşacak ve 2023’ten itibaren hayata geçecek”

EYT emekli olacak kişi sayısı belli oldu mu?

EYT emekli olacak kişi sayısı belli oldu mu? EYT 2022 son durum ne
EYT emekli olacak kişi sayısı belli oldu mu? EYT 2022 son durum ne

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan EYT düzenlemesinde artık her şey netleşmeye başladı. EYT çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022 EYT’nin açıklanacağı tarih hakkında bilgi verdi. Son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, düzenleme ile kaç kişinin emekli olacağına dair açıklamalarda bulundu. İlk etapta yaklaşık 1,5 milyon, devamında ise 3-4 milyon kişinin EYT düzenlemesi ile emekli olacağı tahmin ediliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili olarak bizlere şu gelişmeleri aktardı:

Bu düzenleme yapıldıktan sonra ilk etapta emekli olacak kişi sayısı 1 milyonun üzerinde. Dosya bazlı yaklaşık 12.5 milyon emeklimiz var. İlk etapta 1.5 milyona yakın kişinin emekli olacağı, sonra da sisteme girişin devam edeceği bir düzenleme olacak.

Yaklaşık 3-4 milyon arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz.

Hepsi bir anda olmayacak. Tabii detaylar için en doğru ağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, benim de hocam olan sayın Vedat Bilgin olacak.

Toplam sayı ile ilgili bakanlığımızın bu rakamları açıklaması çok daha doğru olur ama 3-4 milyonun arasında bir vatandaşımızın bu kapsamda olduğunu tahmin ediyoruz.”

YENİ »
iPhone 14 Fiyat Listesi Türkiye | iPhone 14 Fiyatları

Eyt staj mağdurları son dakika 2022

18 yaş altında yapılan staj sigortaları da kapsama dahil edildi.

2022 EYT’nin açıklanacağı tarih

1 milyonun üzerinde, yaklaşık 1,5 milyon kişinin emekli olmaya hak kazananacağı EYT yasası ne zaman açıklanacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, tarih hakkında şunları söyledi:

“Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis’e intikal ettiririz.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; taşeron işçiler, geçici işçiler, sözleşmeli personel ve EYT çalışmalarının hepsinin Aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna duyurulacağını ve Meclis takvimine alınacağını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da şunları söyledi:

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) defterini, bu yasama yılında, bir daha açılmamak üzere en iyi şekilde çözerek kapatacağız. EYT En geç aralık ayının sonunda, en kötü ihtimalle yeni yılın ilk haftası Meclis’ten EYT geçer. Ama biz, Aralık ayının son günlerinde bunu yasalaştırmayı hedefliyoruz”

Eyt düzenlemesi nasıl olacak?

En çok merak edilen sorulardan birisi de Eyt düzenlemesi nasıl olacak sorusu. EYT de yaş sınırı olacak mı? Acaba EYT kaç gün prim istiyor? EYT kapsamına kimler giriyor? Staj sigortası EYT kapsamında mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, model hakkında şunları söyledi:

“Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz”

2022 EYT Kimleri Kapsıyor?

EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 tarihinde önce ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlayan, prim ve yıl koşullarını sağladığı halde yaş şartını bekleyen sigortalıları kapsıyor. 8 Eylül 1999’dan önce sigorta girişi olanlar için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi koşulu bulunuyor.

Kısaca 2022 EYT düzenlemesi, 8 Eylül 1999 öncesinde ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yıl ve prim şartını tamamlamasına rağmen yaş şartı getirildiği için emekli olamamış sigortalıları kapsıyor.

Eyt Düzenlemesinde Kademeli Emeklilik olacak mı?

Yıl şartı ve prim ödemeleri gibi emeklilik şartlarını yerine getirenlerin yaş şartına bakılmaksızın emekli edilmeleri bekleniyor. Yaş ve yıl koşulunu sağlayan herkes düzenlemenin çıkmasının ardından emeklilik hakkı kazanacak. Bu kişilerin yaş ve prim gün sayısına göre kademeli olarak emeklik yolunun açılması bekleniyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar için alt yaş sınırı kaç?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde şimdilik açıklanmayan hususlardan birisi alt yaş sınırı. İki formül masada vardı. Birine göre kademeli olarak yaşın geriye çekilmesi, diğeri ise bir yaş sınırının getirilmesi… Daha önce 50 yaş formülünden bahsedilmişti ama şu anda bir bilgi verilmedi.  EYT düzenlemesinde yeni bir yaş sınırı gelirse emeklilik yıl ve prim şartını dolduranlar belirlenen yaşı beklemek zorunda kalacaklar.

Ekonomi dünyasında dün açıklanan Eylül 2022 Enflasyon rakamları sonrasında 2023 Memur Zammı rakamları da merak edilmeye başlandı.

YENİ »
Memur zammı ne kadar olacak? 2023 memur maaşı ne kadar olur?
YENİ »
Kripto Paralar Son Dakika: Bitcoin Neden Düşüyor?
YENİ »
Merve Boluğur Mert Aydın evlendi | Merve Boluğur düğün fotoğrafları
YENİ »
Bitcoin Nasıl Alınır Nasıl Satılır? » Nasıl Bitcoin Alabilirim?
YENİ »
Prestij Meselesi Oyuncuları arasına Barış Murat Yağcı da katıldı
YENİ »
Dahmer Gerçek mi Uyarlama mı? Dahmer Konusu Gerçek mi? Dahmer Gerçekte Kaç Kişiyi Öldürdü?

Yorum yapmak ister misiniz?