Sıcak Kafa konusu ne? Sıcak Kafa nasıl bir dizi? Netflix Sıcak Kafa hikayesi uyarlama mı?

Sıcak Kafa konusu ne? Sıcak Kafa nasıl bir dizi? Netflix Sıcak Kafa hikayesi uyarlama mı? Netflix Sıcak Kafa dizisi konusu ve hikayesi nedir? Acaba dizi uyarlama mı gerçek hayattan mı alındı? Sıcak Kafa hangi kitaptan uyarlandı? Netflix’in yeni dizisi Sıcak Kafa’ya yakından bakalım:

Sıcak Kafa konusu ne? Netflix Sıcak Kafa dizisi konusu

Sıcak Kafa konusu ne? Netflix Sıcak Kafa dizisi konusu
Sıcak Kafa konusu ne? Netflix Sıcak Kafa dizisi konusu

Distopya dizisi sevenler için harika bir yerli yapım Netflix ekranlarında başladı. Henüz Covid pandemisini yeni yeni atlatırken, başka birsalgına dikkat çeken bir diziden bahsediyoruz. Salgınımız oldukça ilginç, iletişim salgını… Enfekte insanların saçma sapan konuşarak ortalıkta dolaştığı bir iletişim salgınından muzdarip bir dünya hayal edin. Kısaca Sıcak Kafa Netflix’te ilgi çekici bir hikayeye ve çok ilginç karakterlere sahip yeni bir bilim kurgu dizisi olarak karşımıza çıkıyor.

Distopik drama dizileri son zamanda ciddi bir çıkış yakaladılar. Station 19 ve The Walking Dead’den Black Summer’a ve Sisyphus: The Myth gibi dizilere yakın zamanda ekranda pek çok distopik dizi seyretttik.  Yakamoz S-245 de distopik bir dünyada geçiyordu. Ayrıca gelecek yıl The Last of Us da karşımıza çıkacak.

YENİ »
Distopya Filmleri » Distopik Bir Dünyada Geçen En İyi Filmler

Sıcak Kafa konusu ne? Sıcak Kafa neyi anlatıyor?

Son sekiz yılda dünya çapında bir salgın, insanların iletişim kurma şeklini etkiledi. ARDS olarak adlandırılan ana semptom, enfekte kişilerin saçma sapan konuşmalarıdır; onlara “jabberers” denir. Virüs o gevezelikle yayılıyor; gevezelik etmeyen biri gevezenin konuşmasına maruz kalırsa o kişiye de bulaşabilir, bu yüzden İstanbul sokaklarında insanlar gürültü önleyici kulaklık takıyor. Salgınla Mücadele Kurumu (AEI) adlı bir örgüt, güvenli bölgeler oluşturarak ve sokağa çıkma yasaklarını uygulayarak gücü elinde tuttu.

Murat Siyavuş (Osman Sonant) kendisini bir şekilde jabber virüsüne karşı bağışık bulur. Maruz kaldığında – gevezelik kasetlerini dinleyerek kendini test ediyor – geri kalanı normal kalırken başının ateşi yükseliyor. Ayrıca nöbetler, halüsinasyonlar ve diğer baş dönmesi semptomları var. Ama asla şaka yapmaz. Annesi Emel’in (Tilbe Saran) apartmanına saklandı; bir iş seyahatindeyken bir otobüs durağında kitap okuyan genç bir kadın (Hazal Subaşı) görür ve ikisi yazılı notlar aracılığıyla iletişim kurar. Tıpkı asfaltta büyüdüğünü gördüğü çiçek gibi ona umut veriyor.

Annesi onu sabun almaya gönderdiğinde, dükkanda bir geveze kutusuyla karşılaşır ve bu da tıkanıklığa neden olur. İçinde hapsolmuş bir çocuğa kulaklıklarını verir ve halüsinasyonlardan başı dönerek kaçmayı ve eve sendelemeyi başarır. Olayın ardından AEI’nin baş müfettişlerinden Anton Kadir Tarakçı (Şevket Çoruh) kulaklığını kimin verdiğini öğrenmek ister. Bir devlet tesisinde virüs araştırması yapan dilbilimci Murat’ı biliyor; tesis alev aldığında, ölmeyen ya da jabbers almayan tek kişi o ve kayıp.

Ancak kulaklıkların izi Murat’a kadar sürüldüğünde patronları bunu duymak istemez. Bu arada, o tesisin ana araştırmacılarından Özgür Çağlar’ın (Özgür Emre Yıldırım) aslında hayatta olduğuna dair kanıtlar vardır. Özgür’ün bu salgını durdurabilecek tek kişi olduğunu bilen Murat, daha fazlasını öğrenmek için bir şekilde AEI merkezine sızar ve bu süreçte dosyasını siler.

YENİ »
Tulsa King oyuncuları kimler? Tulsa King oyuncu kadrosu

Sıcak Kafa nasıl bir dizi? Sıcak Kafa hangi zamanda geçiyor?

Sıcak Kafa kendi başına kötü bir dizi değil, ama çıtayı da çok yüksek tutmamak gerek. Bu, Murat’ın içine kapanık yalnızlıktan fiili liderliğe yolculuğundan kurtarılan, mecazlarla ve arketip karakterlerle dolu, çok güzel yazılmış bir distopik gerilim filmi. Dünya inşasının bir kısmı biraz özensiz olsa ve şov orada olanlardan pek farklı olmasa da, kusurlarına rağmen bu hala oldukça eğlenceli bir dizi.

Koronavirüs pandemisinden 8 yıl sonrasında geçiyor. İletişim salgını denilen bir hastalık, insanlar arasında hızla yayılıyor.

Sıcak Kafa İletişim Salgını Nedir? Sıcak Kafa dizisindeki salgın hastalık ne?

Dizi bir salgının sözlü iletişim yoluyla yayıldığı distopik bir dünyada geçiyor. Herkes gürültü önleyici kulaklık takıyor ve dünya açıkça en kötüsünü geride bıraktı. Ya da daha doğrusu, bundan nasıl kaçınacağımızı ve büyük bir salgını nasıl durduracağımızı biliyor gibiyiz. Temel olarak, birinin durmadan gevezeliğini dinlemek bizim dünyamızda herkese cehennem gibi gelebilirken, Sıcak Kafa’da bu gerçek bir salgın ve bunu yapan kişi duramıyor.

Netflix Sıcak Kafa hikayesi uyarlama mı?

Evet, Sıcak Kafa bir romandan uyarlandı.

Sıcak Kafa hangi kitaptan uyarlandı?

Dizimiz Afşin Kum’un romanından uyarlanmıştır.

Sıcak Kafa kaç bölüm? Sıcak Kafa kaç saat sürüyor?

Her bölüm yaklaşık bir saat sürüyor (bazıları biraz daha kısa veya daha uzun) ve 8 bölümle anlatılacak çok hikaye var. Dilerseniz Netflix Aralık 2022 Takvimi yazımıza da göz atabilirsiniz.

Netflix Sıcak Kafa izle

YENİ »
1899 Oyuncuları Netflix 1899 Oyuncu Kadrosu
YENİ »
Mini Dizi Netflix: En İyi Mini Dizi Önerileri » Mini Diziler
YENİ »
Netflix en çok izlenen filmler 2022 Netflix En iyi filmler listesi (Güncel Liste)

Yorum yapmak ister misiniz?