Uzay Filmleri: İzlenmesi Gereken En iyi Uzay Filmleri Listesi

Uzay Filmleri: İzlenmesi Gereken En iyi Uzay Filmleri Listesi ile karşınızdayız.

Uzay Filmleri

Uzay Filmleri

En iyi uzay filmleri denilince aklımıza neler geliyor bir bakalım: Uzay filmleri, özellikle bilim kurgu alanında en çok beğenilen temaların başında geliyor. İnsanoğlunun uzaya ve uzaylılara olan merakı, bu filmler için en güzel temalardan birisine dönüşüyor.

Yıldızlararası En İyi Uzay Filmleri

Yıldızlararası (Interstellar),  uzay filmleri listemizin ilk sırasında… Hem uzayda yolculuk, hem de solucan deliği teorisi ile enfes bir bilim kurgu filmi… Filmin başyapımcılarından birisi Kip Thorne, karadelik kozmolojisi, solucan delikleri ve zaman yolculuğu üzerine araştırmalarıyla tanınıyor. Haliyle filmimiz de kendine has konusuyla muhteşem bir kurguya sahip. Filmde yaşanabilir bir gezegen bulmak amacıyla uzay görevine çıkan ekibin hikayesi ile tam bir uzay filmi. Ama filmin sonu solucan deliği teorisiyle taçlanıyor…

 Yıldızlara Doğru (Ad Astra)

2019 yılının en iyi bilim kurgusu olarak söylenen bir uzay filmi, tabi tartışmaya açık…  Yıldızlara Doğru (Ad Astra)… Başrollerinde Brad Pitt ve Tommy Lee Jones olunca beklentiler hemen yükseliyor.  Astronot Roy McBride’nın babası Tommy Lee Jones, 20 yıl önce uzayda hayat olup olmadığını araştırmakla görevlendirilmiştir. Ancak bu görev sırasında kaybolmuştur.  Astronot Roy McBride (Brad Pitt), galaksiyi tehdit eden bir gizemi çözmek için uzayda yolculuğa çıkıyor. Gizeme ulaştığında babasıyla karşılaşıyor.  Uzay filmin sevenler için harika görseller var…

En iyi Uzay Filmleri Listesi

2018 yapımı Ay’da İlk İnsan (First Man) Neil Armstrong’un Ay yolculuğunu konu alıyor. Aya gidişten yıllar öncesinden başlayıp, Neil Armstrong’un ev halini de bize gösteriyor. Solaris ve Gravity filmleri gibi sessiz sakin uzayı hissedebileceğiniz bir film.

Marslı (The Martian), Matt Damon ile enfes bir uzay filmi. Mars görevine giden ekip aniden kalkış yaparlar ve Matt Damon orada kalır. Botanikçi olan astronot, Mars’ta hayatta kalmak zorundadır ve yeni fikirler bulacaktır. Matt Damon’un başka bir uzay filmi daha var listemizde. Matt Damon Elysium: Yeni Cennet filminde fakirlerin yaşadığı dünyadan elit kesimin yaşadığı Elysium’a gitmeye çalışıyor.

YENİ »
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Uydusu Hope Bugün Mars'a Ulaşacak

2013 yılında çekilen Yerçekimi (Gravity) uzay filmleri listemizde yer alıyor. Uzay mekiğinden çıkan iki astronotun mekiğine bir cisim çarpar ve mekik parçalanır. İki astronot uzay boşluğunda dramatik biçimde yalnız kalırlar… 7.7 IMDb puanına sahip.

İzlenmesi Gereken En iyi Uzay Filmleri Listesi

Tom Cruise ile Oblivion filmi de enfes bir uzay ve kıyamet sonrası dünya temalı film. 2013 yapımı filmde Morgan Freeman ve Olga Kurylenko da başrollerde. Askeri yönetim, Jack (Tom Cruise) adında deneyimli bir askeri, insanoğlunun bir zamanlar Dünya diye adlandırdığı terk edilmiş bir gezegene keşif için yollaması ile başlıyor.

2009 yapımı Ay (Moon) filmi de uzayda geçen filmler listemizde yer alıyor. Ay’da üç yıl kalmak üzere kontrat yapan ve aya ulaşan Astronot Sam Bell’in hikayesi. Yaşanan bir kaza sonucu tüm iletişimi kopar ve Ay’daki üste bir robotla başbaşa kalır. Üç yıl gibi uzun sürede sağlığı bozulacak, halüsinasyonlar görmeye başlayacaktır. Bundan sonrası onun için hayli zor geçecek. IMDb puanı ise 7.9.

2012 yapımı Prometheus, hayatın başlangıcını ve insanlığın kökenini araştıran bir ekibin hikayesi. Aline (Yaratık) serisinin 5. filmi. Prometheus ekibi LV-233 gezegenine gelen ekip, buradaki taş yazıtları anlamaya çalışırlar. Film dünya çapında $403 milyon dolar hasılat yaptı.

2007 yapımı Gün Işığı (Sunshine) filminde 8 kişilik ekibimiz güneşe doğru yol alıyor. 2057 yılında geçen hikayede  Güneş ölüyor ve buna bağlı olarak da Dünya da yok olmak üzere. Bir grup astronot, Güneşi yeniden hayata döndürmek üzere göreve gönderilirler.

Yıldız Savaşları Serisi

Yıldız Savaşları (Star Wars) Serisi, en sevilen uzay filmleri listesinde üst sıralarda yer alıyor. Film serisinin ilki 25 Mayıs 1977’de 20th Century Fox tarafından Star Wars (Yıldız Savaşları) ismiyle yayınlanmıştır. Sonradan sadece film olarak değil, çizgi roman, bilgisayar ve konsol oyunları, televizyon yapımları , oyuncaklar ile markaya dönüşmüştür. Son film Skywalker’ın Yükselişi 20 Aralık 2019’da yayına girmiştir.

  • Bölüm I – Gizli Tehlike
  • Bölüm II – Klonların Saldırısı
  • Bölüm III – Sith’in İntikamı
  • Bölüm IV – Yeni Bir Umut
  • Bölüm V – İmparator
  • Bölüm VI – Jedi’ın Dönüşü
  • Bölüm VII – Güç Uyanıyor
  • Bölüm VIII – Son Jedi
  • Bölüm IX – Skywalker’ın Yükselişi

En İyi Uzay Filmleri

2005 yapımı Serenity Gizemli Yolculuk uzayda geçen filmler listemizde en iyi puanlı filmlerden, IMDb 7.8 puana sahip. Serenity  uzay gemisi, uzayda buldukları ve yardım isteyen bir kişiyi gemilerine alırlar. bundan sonrası müthiş bir gerilim…

Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson gibi kadrosu yıldızlarla dolu bir uzay filmi arayanlara Hayat (Life) filmini tavsiye edebiliriz.

Armageddon

Armageddon… Bruce Willis dünyayı kurtarmanın derdinde… Dünyaya  yaklaşan dev meteoru parçalamak için çabalayan bir ekibin hikayesi…

Marvel hayranları için 2014 yapımı Galaksinin Koruyucuları (Guardians of the Galaxy) , Yenilmezler (Avengers), Avengers: Endgame de uzay filmleri listemizde yer alıyor. Galaksinin Koruyucuları, evrenin kontrolünü ele geçirmeye çalışanları durdurmaya çalışan bir grup suçlunun hikayesini konu ediyor. Yenilmezler’de ise SHIELD adıyla tanınan uluslararası barış örgütünün başındaki isim Nick Fury, tüm dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturan düşmanla karşı karşıya kalır. Fury, dünyayı yaklaşan bu felaketten kurtarmak için en cesur ve en ‘süper’ kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak zorundadır

YENİ »
Netflix En İyi Diziler Listesi: Netflix'te En Çok Sevilen Diziler IMDb

1979 yapımı Yaratık (Alien) ve 1982  yapımı E.T. uzaylıları anlatan en güzel yapımlar arasında sayılabilir.

Uzay Filmi Klasikleri

Uzay filmi klasikleri:

Aya Seyahat (Fransızca: Le Voyage dans la lune), 1902 Fransız yapımı, siyah-beyaz sessiz bir film, sinema dünyasının ilk bilimkurgu filmi kabul edilmektedir. 14 dakikalık filmde Bir grup astronot, önderleri olan profesörün talimatları ve bilgisi ile aya doğru yolculuğa çıkarlar. Orada ayda yaşayan adamlar tarafından tutsak edilirler. Film onların oradan kaçıp dünyaya geri dönme maceralarını konu almaktadır. Prof. Barbenfouillis başkanlığındaki ekip dev bir bombardıman silahı ile fırlatılırlar. Aya vardıklarında onları kaçıranlar, tutsakları Ay kralının sarayına götürülürler..

  • Aya seyahat (1950)
  • Meçhul dünya (1956)
  • 2001: Uzay Yolu Macerası (1968)
  • Solaris (1972)
  • Sessiz Kaçış (1972)
  • Dark Star (1974)
  • Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut (1977)
  • Yaratık (1979)
  • Outland (1981)
  • Boşluktaki Kahramanlar (1983)
  • Dune: Çöl Gezegeni (1984)

Yerçekimi (2013) , Ay (2009), Gerçeğe Çağrı (1990), Apollo 13 (1995), 5. Güç (1997), Galaksi Savaşçıları (1999), Serenity: Gizemli Yolculuk (2005), VOL·i (2008), Ölüm Yolculuğu (2011), Elysium: Yeni Cennet (2013), Jüpiter Macerası (2013) da listemizdeki diğer isimler.

Özetimiz burada bitiyor. Şimdi filmlerin fragmanları, oyuncuları ve konularını tek tek anlatacağız:

En iyi Uzay Filmleri Listesini görmek için tıklayın »

Yerli Uzay Filmleri Listesini görmek için tıklayın »

Yerli listemizde A.R.O.G, G.O.R.A, UÇAN DAİRELER İSTANBUL’DA (1955), KİLİNK UÇAN ADAMA KARŞI (1967), BAYTEKİN: FEZADA ÇARPIŞANLAR (1967), TURİST ÖMER UZAY YOLUNDA (1973), ASTRONOT FEHMİ (1978), DÜNYAYI KURTARAN ADAM (1982) , BADİ (1983) gibi filmlerden bahsedeğiz.

Filmlerin senaryosu, fragmanı ve oyuncularını görmek için isimlerine tıklayabilirsiniz.

 

Yorum yapmak ister misiniz?