Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?

Fenerbahçe Kayserispor maçı başlamak üzere. İki ekibin mücadelesini Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Maç öncesinde 41 puana sahip olan Kayserispor 13. sırada yer alırken, 90 puana sahip olan Fenerbahçe ise haftaya 2. sırada girdi. Fenerbahçe, ligde geçen hafta Konyaspor deplasmanından beraberlikle dönünce lider Galatasaray ile puan farkı 6 puana çıktı. Fenerbahçe taraftarı Kayserispor maçından alınacak üç puanla birlikte Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekliyorlar.

Şampiyonluk mücadelesinde kendi ellerindeki şansı kaçıran Fenerbahçe, şimdi mucizeler bekleyerek umutlarını sürdürüyor. Ligin lideri Galatasaray’ın olası bir yenilgisi, Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda yeni bir şans verebilir. Sarı-lacivertliler, ligdeki puan farkını kapatabilmek için Galatasaray’ın düşmesini ümitle bekliyor. Camiada yeniden şampiyonluk hayalleri canlanabilir, ancak bunun için Fenerbahçe’nin rakibinin mağlup olması gerekiyor.

Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?

Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?
Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig’in kritik 36. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor’u konuk ediyor. Şampiyonluk hayalini son haftalara taşıyabilmek için mutlak galibiyete ihtiyaç duyan İsmail Kartal ve öğrencileri, bu önemli maçtan 3 puan almayı hedefliyor. Köklü geçmişi ve taraftar desteğiyle Fenerbahçe, sezonu başarılı bir şekilde tamamlayabilmek ve şampiyonluk mücadelesini son haftaya taşıyabilmek adına Kayserispor engelini aşmak zorunda.

Ülker Stadı’nda oynanacak Fenerbahçe – Kayserispor maçı saat 19:00’da başlayacak ve beIN Sports 1’de canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe son beş maçta 3 galibiyet ve iki beraberlik alınca Galatasaray’ın 6 puan gerisine düştü.

31. HAFTA | Fenerbahçe 4-2 Adana Demirspor  

32. HAFTA | Vavacars Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe 

33. HAFTA | Demir Grup Sivasspor 2-2 Fenerbahçe

34. HAFTA | Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş

35. HAFTA | Tümosan Konyaspor 0-0 Fenerbahçe

Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?

Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?
Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?

Fenerbahçe son 24 Süper Lig maçında hiç yenilgi yaşamadı. Bu süreçte sarı-lacivertliler, ligin güçlü takımları Fatih Karagümrük ve Beşiktaş’ı iki kez yenerek güçlerini bir kez daha kanıtlamışlardır. Ayrıca Sivasspor, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor gibi rakiplerini de birer kez mağlup eden Fenerbahçe’nin bu muhteşem yenilgisizlik serisi, taraftarlarını heyecanlandırmakta ve şampiyonluk umutlarını güçlendirmektedir.

Geçtiğimiz sezon İstanbul’da oynanan mücadele 2-2 sona ermişti. Son 10 dakikaya Kayserispor 2-0 önde girmişti. 85. dakikada Miha Zahj ve son dakikada Mesut Özil’in penaltı golüyle skoru 2-2 yapan Fenerbahçe, sahadan bir puanla ayrılmıştı. Geçen sene Kayseri’de oynanan karşılaşmayı ise Fenerbahçe deplasmanda 4-0 kazanmayı başardı.

Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman?

Fenerbahçe Kayserispor maçı Bein Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe bu sezon iç sahada oynadığı iki maçta bir galibiyet ve bir beraberlik aldı. Ligde 9 maçlık bir yenilmezlik serisine sahip olan sarı lacivertli ekip, sahasında en son Başakşehir’e 1-0 mağlup olmuştu.

Kayserispor ise deplasmanda 2 maçını da kaybetti. Deplasmanda galibiyeti bulunmayan Kayserispor, bakalım bu maçta ne yapacak? Geçen sene Nisan ayında Göztepe’yi deplasmanda 2-1 yenen Kayserispor, sonraki 5 deplasman maçında 22 beraberlik ve üç yenilgi aldı.

Fenerbahçe ile Kayserispor arasında ligde oynanan 52 müsabakada Fenerbahçe 32, Kayserispor 9 galibiyet aldı. 11 maçta ise eşitlik bozulmadı. Sarı-lacivertli takım rakibine 116 gol atarken Kayseri ekibi de 53 gol kaydetti.

Kadıköy’de 24 defa karşılaşan iki ekibin rekabetinde Fenerbahçe 18-3 önde. Fenerbahçe 65 gol atarken kalesinde ise 30 gol gördü.

Fenerbahçe Kayserispor maçı hangi kanalda?

Fenerbahçe: Altay, Osayi Samuel, Szalai, Luan Peres, Ferdi, Willian Arao, Emre, Zajc, Lincoln, Pedro, Joshua King

Kayserispor: Bilal, Onur, Hosseini, Kolovetsios, Carole, Campanharo, Carlos Mane, Miguel Cardoso, Ramazan, Mame Thiam, İlhan

Fenerbahçe’nin sağ beki Mert Müldür, kart cezası nedeniyle Galatasaray karşılaşmasında forma giyemeyecek. Bu durum, Fenerbahçe’nin savunma hattında önemli bir eksiklik oluşturacak. Ayrıca, sakatlıkları devam eden İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci ve Bright Osayi Samuel’in tedavilerinin halen sürmesi, teknik ekibi büyük bir kadro sorunu ile karşı karşıya bırakıyor. İrfan Can’ın sol ayak arka alt adalesindeki yırtık ve Bright Osayi Samuel’in sol ayak bileğindeki ödem, bu oyuncuların Kayserispor maçında durumlarını belirsiz yapıyor.

Fenerbahçe’nin Kayserispor maçı öncesinde, takımın 6 önemli futbolcusu sarı kart sınırına geldi. Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Edin Dzeko ve Ferdi Kadıoğlu, bu kritik karşılaşmada bir sarı kart daha görmeleri halinde, bir sonraki haftaki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecekler. Bu durum, Fenerbahçe’nin kadro derinliği ve rotasyon esnekliği açısından önemli bir risk oluşturuyor.

Fenerbahçe Kayserispor aralarındaki maçlar

Fenerbahçe ile Kayserispor arasında oynanan ligde son 10 maçta Fenerbahçe 5 galibiyet alırken Kayserispor  üç maçı kazanabildi, 2 maç ise berabere bitti.

İki takım arasındaki rekabette 20 Şubat 2005 tarihinde Kadıköy’de oynanan müsabakada Fenerbahçe, rakibi Kayserispor’u 7-0 gibi çok farklı bir skorla yenerek rekabetteki en büyük galibiyet farkını elde etmiştir. Sarı-lacivertliler, ayrıca 2 Nisan 2018’de 5-0 ve 29 Aralık 2013’te de 5-1 gibi net sonuçlarla rakiplerini mağlup etmeyi başarmışlardır. Öte yandan Kayserispor da 2008-2009 ve 2016-2017 sezonlarında 4-1’lik galibiyetler elde ederek rekabette önemli başarılar kaydetmiştir. Bu sezonki 7 gollü müsabaka ise, iki takım arasındaki en gollü karşılaşma olarak tarihe geçmiştir.

İki takım geçen sene Türkiye Kupası’nda karşılaşmış, Kayserispor maçı 1-0 kazanarak Fenerbahçe’yi kupanın dışına itmişti. Kupada finale kadar giden Kayserispor, finalde Sivasspor’a kaybetti ve Türkiye Kupası Sivasspor’un oldu.

  • 02.04.2022  Kayserispor 0 – 4 Fenerbahçe 
  • 07.11.2021 Fenerbahçe 2 – 2 Kayserispor
  • 15.05.2021 Kayserispor 1 – 2 Fenerbahçe
  • 25.01.2021 Fenerbahçe 3 – 0 Kayserispor
  • 12.06.2020 Fenerbahçe 2 – 1 Kayserispor
  • 03.11.2019 Kayserispor 1 – 0 Fenerbahçe
  • 08.02.2019 Kayserispor 1 – 0 Fenerbahçe
  • 01.09.2018 Fenerbahçe 2 – 3 Kayserispor 
  • 02.04.2018 Kayserispor 0 – 5 Fenerbahçe
  • 30.10.2017 Fenerbahçe 3 – 3 Kayserispor
Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?
Fenerbahçe Kayserispor maçı ne zaman hangi kanalda?

Yorum yapmak ister misiniz?