Sıvı Diyeti Nasıl Yapılır? Sıvı diyeti nedir diye merak edenler için hemen sıvı diyetinin mantığını anlatacağız, faydalarından bahsedeceğiz ve sıvı diyeti listesi vereceğiz.
Sıvı Diyeti Nedir?
Mümkün olduğunca sıvı besinler tüketerek yapılan bir çeşit diyettir. (Su diyeti ile karıştıranlar varsa, su diyetinde su harici başka bir şey kullanılmaz. Bkz: 7 Günlük Su Diyeti ) Sıvı diyeti sayesinde vücudun aldığı sıvı kişiye tokluk hissi vermektedir. Vücuda giren sıvının dozu arttıkça yağ yakma işlemi de bir o kadar hızlanır, bu nedenle sıvı diyeti uygulayan herkes mutludur.
Sıvı diyeti birçok dünyaca ünlü kişinin uyguladığı popüler bir diyettir. Detoks gibi düşünülen sıvı diyeti sayesinde vücudunuzdaki toksinleri dışarı atılarak sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip oluyorsunuz. Hızlı kilo vermek için uygun olan bu diyet, sağlık sorunu olanlara, diyeti yaptığı zaman kendisini huzursuz hissedenlere uygun bir diyet değildir.
Sıvı Diyeti Kaç Kilo Verdirir?
Sıvı diyeti kaç kilo verdirir diye düşünüyorsanız, yapılan araştırmalara göre ortalama 1 yılda 20 kilo verildiği gözlemlenmiştir. Bu durum tabi sizin bünyenize ve hareketli yaşamınıza göre farklılıklar gösterebilmektedir. Yani sıvı diyetiyle ayda 5 kilo veren de olabilir, 2 kilo veren de… Her zaman diyetlerinizi egzersizlerle destekleyin ki zayıflamanız kolaylaşsın.
Sıvı Diyeti Nasıl Yapılır?
Sıvı diyetiyle kolay zayıflama için yemekten sonra uygulayacağınız ara öğünler arasında 1 saat olmasına özen gösterin. Ayrıca uykunuzu düzenli alın. Yemek saatlerinizi kaçırmayın, bir gün kahvaltıyı 8 de edip diğer gün 10 da yapmak sizin diyetinizi alt üst eder. Her öğündeki saatlerinizi kaçırmamaya çalışın. Kendinizi bu sıvı diyeti sonunda iyi hissetmezseniz uygulamayın, bir sorununuz varsa doktorunuza önceden danışın ve bünyenize uygun bir diyet listesi isteyin.
Sizlere şimdi sıvı diyeti ile zayıflama için örnek bir diyet listesi verelim:
Sıvı Diyeti Listesi
Kahvaltı: İlk iş olarak sabah 1 bardak ılık su içerisine taze yarım limon sıkıp içiyoruz. Ardından bir bardak taze greyfurt suyu, 2 ince dilim ananas, 5 adet çilek ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi.
Ara öğün: Kahvaltıdan birkaç sonra açlık hissetmeye başlarsanız sevdiğiniz bitki çaylarından 1 bardak için. Yeşil çay, papatya, yeşil çay ya da papatya çayı olabilir, 1 kaşık zencefil ilave etmeyi unutmayın.
Öğle yemeği: 2 bardak ılık suyla başlayıp 1 orta boy kase sebze çorbası, soğanlı, tereli, rokalı, marullu ve turplu güzel bir salata.
Ara öğün: 3-4 adet ceviz içi
Ara öğün: 2 dilim ananas, 1 adet yeşil elma, 1 fincan zencefil tozlu çay.
Ara öğün: İnce bir dilim az yağlı beyaz peynir, 1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği, domates, salatalık, biber ve 1 fincan da papatya çayı.
Akşam yemeği: Sevdiğiniz sebzenin haşlaması ve 1 kase de çorbası, yemekten evvel 2 bardak su ve 1 küçük kap probiyotik yoğurt.
Ara öğün: Akşam yemeğinden 1 saat sonra uygulamanız faydalı olacaktır. 3-4 adet taze kayısı, 1-2 dilim ananas, ufak salkım siyah çekirdekli üzüm, 2 bardak limon suyu ilave edilmiş su.