Astıma İyi Gelen Şifalı Bitkiler – Astıma İyi Gelen Şeyler

Astıma İyi Gelen Şifalı Bitkiler: Lobelya, Kolyos bitkisi, gingko bilbao. Astıma İyi Gelen Şeyler arayanlara astım için doğal çözümler vermek istiyoruz.

Astıma İyi Gelen Şeyler

Solunum yolları, astımı olan kişilerde şişer ve darlaşır, bu da akciğerlere ve dışarıya çıkan hava akışını engeller. Nefes darlığı, hırıltı ve öksürük de bunların sonucunda ortaya çıkar. Göğüste sıkışma, terleme ve nabız hızında yükselme astımın diğer belirtileri arasında sayılabilir. Çeşitli ilaçlarla astım tedavisi yapılabilir. Astım belirtilerini hafifletmek ve semptomlarının üstesinden gelmeyi kolaylaştırmak için bazı bitkisel tedavi yöntemleri kullanılabilir. Ancak astım için hiçbir zaman doktor tarafından belirlenen ilaç vb tedaviler bırakılıp bunun yerine bitkisel tedaviler uygulanmaya kalkışılmamalıdır.

Astıma İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Lobelya: Hint tütünü olarak da lobelya bilinir. Adı zatürree, bronşit, astım ve öksürük gibi solunum yollarını etkileyen sağlık durumlarında da ön plana çıkar. Solunum yollarındaki bronş tüpleri, boğaz ve akciğer de dahil olmak üzere mukustan kaynaklanan tıkanıklıkları açmak için bu bitkilerden yararlanılır. Bilimsel kanıtlar bitkinin henüz etkili olduğuna dair yeterli değildir. Birçok herbalist yine de bugünde lobelyayı astım tedavisi için önermektedir. Birçok şekilde bu bitki alınabilir. Kurutulmuş bitki, tentür ve sıvı ekstra olarak da bu bitki alınabilir ancak bir uzmana uygun dozları için danışmalı ya da dikkatle ürün etiketi okunmalıdır. Potansiyel olarak lobelya zehirli bitkilerden biridir ve bir uzman denetiminde bu nedenle kullanılmalıdır. Ayrıca felç, kalp, karaciğer hastalarına da önerilmez.

Kolyos Bitkisi ( Yaprak Güzeli): Kolyos bitkisi de astım tedavisinde kullanılan bitkilerden biridir. Bitkinin bazı araştırmalar astım semptomlarını azaltabildiğini göstermiştir. Avuryedik Tıpta Kolyos, kronik öksürük, epilepsi, solunum bozuklukları ve kalp rahatsızlıkları gibi bir çok hastalıklarda kullanılır. İltihabı bitkideki forskolin maddesinin kesip bronş kaslarını rahatlatarak, solunumu kolaylaştırdığı düşünülür. Bu bitkiyi hamile kadınlar, şeker ve tiroit hastaları ve kan inceltici ilaç kullananlar kullanmamalıdır.

YENİ »
B12 düşüklüğünde vücutta neler olur? B12 vitamini eksikliği belirtileri nelerdir, nasıl düzelir?

Gingko Biloba: Yaygın adıyla gingkonun anavatanı Çin’dir. Bitkini tohum ve yapraklarını geleneksel Çin tıbbı pratisyenleri, kalbi ve akciğerleri güçlendirmek, beyin ve solunum hastalıklarını tedavi etmek için kullanır. Alerjenler ve egzersizden dolayı ortaya çıkan astım krizlerine karşı bu bitki etkili olabilir. Gingko takviyesini almadan önce başta aspirin ve kan inceltici olmak üzere ilaç kullananlar doktora danışmalıdır.

 

Yorum yapmak ister misiniz?