Green Card başvuruları başladı 2022 Green Card Başvuru Şartları Neler? Green Card başvuru formu nasıl doldurulur?

Green Card başvuruları başladı 2022 Green Card Başvuru Şartları Neler? Bu yıl Green Card başvuru tarihi ne zaman bitiyor? Acaba Green Card Başvuru sitesi adresi ne? Green Card başvuru formu nasıl doldurulur? Peki Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır? Merkla beklenilen sorulardan birisi de Green Card başvuru sonuçları 2022 ne zaman açıklanıyor sorusu. Diğer çok arananlar arasında Green Card Başvuru Şartları Neler ve Green card başvurusu için ne gerekli gibi sorular. Haydi kısaca göz atalım:

2022 Green Card Başvuruları başladı

2022 Green Card Başvuruları başladı
2022 Green Card Başvuruları başladı

Amerika Dışişleri Bakanlığı, yasal olarak oluşturulan Çeşitlilik Göçmen Vize Programını her yıl yönetmektedir. Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası’nın (INA) 203(c) Bölümü, Amerika Birleşik Devletleri’ne tarihsel olarak düşük göç oranlarına sahip ülkelerden gelen “çeşitlilik göçmenleri” olarak bilinen bir göçmen sınıfı gelmesini sağlıyor. 2024 Mali Yılı için 55.000’e kadar Çeşitlilik Vizesi (DV) mevcut olacaktır. DV programına kaydolmanın herhangi bir maliyeti yoktur. Programa seçilen adaylar (seçilenler), bir DV’ye hak kazanmak için basit ancak katı uygunluk şartlarını karşılamalıdır.

Dışişleri Bakanlığı, rastgele bir bilgisayar çizimi yoluyla seçilenleri belirler. Dışişleri Bakanlığı çeşitlilik vizelerini altı coğrafi bölge arasında dağıtır ve hiçbir ülke herhangi bir yılda mevcut DV’lerin yüzde yedisinden fazlasını alamaz. DV-2024 için, aşağıdaki ülkelerin ve bölgelerin yerlileri başvuru için uygun değildir, çünkü bu ülkelerin 50.000’den fazla yerlisi önceki beş yılda Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etmiştir: Bangladeş, Brezilya, Kanada, Çin (Hong Kong SAR dahil), Kolombiya , Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Haiti, Honduras, Hindistan, Jamaika, Meksika, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Birleşik Krallık (Kuzey İrlanda hariç) ve bağımlı bölgeleri, Venezuela ve Vietnam. Makao ÖİB ve Tayvan yerlileri uygundur.

İster ekonomik nedenler, ister farklı dünyalar keşfetme isteği… Her ne sebeple olursa olsun, Amerika’ya yerleşme hayaliniz varsa, Green Card başvurusu büyük bir şans. Buna piyango da deniliyor, çünkü başvuranların arasından bu sene sadece 55 bin kişi kabul edilecek.

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?
Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Green Card çekilişi için girişler ücretsiz olarak Loteria DV’ye gönderilir. Bu nedenle resmi bir kuruma ihtiyaç duymadan resmi DV Çekilişi web sitesinde (https://dvprogram.state.gov/) Green Card başvurusu yapılabilmektedir. Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm adımların iyi anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekmektedir. Ayrıca Green Card adaylarının bilgilerini doğru bir şekilde girmeleri gerekmektedir.

Green Card Başvurusu Nereden Yapılır?

Başvurular internet üzerinde yapılmaktadır. Biraz aşağıda web sitesi linkini vereceğiz.

Green Card başvuru sonuçları 2022 ne zaman açıklanıyor

Başvuru sahipleri, elektronik başvurularını web sitesindeki (https://dvprogram.state.gov/) “Katılımcı Durum Doğrulama” sayfasına gönderdikten sonra kendilerine verilen onay numaralarını girerek başvurularının sonuçlarını öğreneceklerdir. Piyangoyu kazanmadıysanız, önümüzdeki birkaç yıl içinde yeniden başvurabilirsiniz. DV piyangosunu kazandığınızı öğrendikten sonra, Katılımcı Durum Kontrolü sayfasındaki talimatları izleyin ve istenen formları Kentucky Konsolosluk Merkezi’ne (KCC) gönderin.

Sonuçları öğrenmek için 8 Kasım’a kadar olan başvuru süresinin bitmesini beklemek gerekiyor. sonrasında başvuru sonuçları açıklanacak.

Green Card Başvuru Şartları Neler? Green card başvurusu için ne gerekli

Green Card Başvuru Şartları Neler? Green card başvurusu için ne gerekli
Green Card Başvuru Şartları Neler? Green card başvurusu için ne gerekli
  • En az lise mezunu olmak.
  • Lise mezunu olma şartı sağlanamıyorsa, son 5 yıl içerisinde en az 2 yıl uzmanlık gerektiren bir işte çalışmış olmak. Bu tür bir iş deneyimi, ABD Çalışma Bakanlığı’na ait pozisyonların listesi dikkate alınarak, orada bulunan uygun eşdeğer başlık altında bildirilmelidir.
  • 18 yaşından büyük olmak. 18 yaşından küçükler velileri nezaretinde başvuru yapabilirler.
  • Green Card’ın resmi web sitesinde başvuru yapmak
  • Başvuruda kullanılan fotoğrafın istenilen ölçülere ve mevcut durumumuza tam uyumlu olması gerekmektedir.
  • Başvuru sonrasında verilen numaranın saklanması gerekmektedir.
  • Her başvuru döneminde yalnızca bir kez çevrimiçi olarak Green Card başvurusunda bulunabiliriz. Aynı kişinin aynı yıl içinde birden fazla başvuruda bulunduğu tespit edilirse, başvuruları iptal edilir ve diskalifiye edilir. Ancak farklı yıllarda açılan başvurularda aynı kişi tekrar Green Card başvurusunda bulunabilir. Green Card başvurusu sonucunda Green Card almaya hak kazanıp kazanmadığımızı yine başvuru sistemi üzerinden başvuru sonrasında tarafımıza verilen onay kodu ile kontrol edebiliyoruz.

Green Card başvuru tarihi ne zaman bitiyor?

Başvurular 8 Kasım 2022 günü sona eriyor. ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2024 Green Card çekilişi başvuru tarihlerini 5 Ekim – 8 Kasım 2022 olarak açıkladı

Green Card Başvuru sitesi adresi ne?

Başvuru için > Green Kard Başvuru Sitesi Linki tıklayıp, BEGIN ENTRY butonuna tıklayıp formu doldurabilirsiniz.

Green Card başvuru formu nasıl doldurulur?

Green Card başvuru formu nasıl doldurulur?
Green Card başvuru formu nasıl doldurulur?

Girişinizi tamamlamak için aşağıdaki bilgilerin tümünü sağlamanız gerekir. Gerekli tüm bilgileri doğru bir şekilde eklememeniz, sizi bir DV için uygun hale getiremez. Formda neler doldurulacak, kısaca anlatalım:

1.Ad – soyadı/soyadı, adı, ikinci adı – tam olarak pasaportunuzda göründüğü gibi, pasaportunuz varsa (örneğin pasaportunuzda yalnızca adınızı ve soyadınızı/soyadınızı gösteriyorsa, lütfen soyadınızı/soyadınız soyadı ve ardından ad; pasaportunuzda yer almıyorsa ikinci adı eklemeyin. Pasaportunuzda ad, orta ve soyadı/soyadı varsa, bunları aşağıdaki sırayla listeleyin: soyadı/soyadı, ad ad, ikinci ad). Sadece bir adınız varsa, soyadı/aile adı alanına girilmelidir.

2.Cinsiyet – erkek veya kadın.

3. Doğum tarihi – gün, ay, yıl.

4. Doğduğunuz şehir.

5.Doğduğunuz ülke – Doğduğunuz yer için şu anda kullanılan ülke adını kullanın.

6. DV Programına Uygun Ülke – Uygunluk ülkeniz normalde doğduğunuz ülkeyle aynı olacaktır. Uygunluk ülkeniz, doğduğunuz ülkeden farklıysa, yaşadığınız yer veya uyruğunuzla ilgili değildir. Uygun olmayan bir ülkede doğduysanız, kalifiye olmanın başka bir yolu olup olmadığını görmek için lütfen SSS’yi inceleyin.

7. Katılımcı Fotoğraf(lar)ı – Sizin, eşinizin ve girişinizde yer alan tüm çocuklarınızın (son altı ay içinde çekilmiş) son fotoğrafları. Teknik ve kompozisyon özellikleri için Dijital fotoğraf gönderme bölümüne bakın. Halihazırda ABD vatandaşı olan veya yasal olarak daimi ikamet eden bir eşin veya çocuğun fotoğrafını eklemenize gerek yoktur, ancak bunu yaparsanız cezalandırılmazsınız. Giriş DV fotoğrafları, ABD vize fotoğrafları ile aynı standartları karşılamalıdır.

8. Yazışma Adresi – İlgili Adres Satırı 1 Adres Satırı 2 Şehir/Şehir Bölge/Ülke/İl/Eyalet ZIP/ZIP Ülke

9.Şu anda yaşadığınız ülke.

10.Telefon numarası (isteğe bağlı).

11.E-posta Adresi – Doğrudan erişiminiz olan ve gelecek yıl Mayıs ayına kadar doğrudan erişiminiz olacak bir e-posta adresi.

YENİ »
Avrupa'da en kolay çalışma izni veren ülkeler hangileri?
YENİ »
Memur zammı ne kadar olacak? 2023 memur maaşı ne kadar olur?
YENİ »
Gecenin Ucunda Yasemin kimdir? Aleyna Özgeçen kaç yaşında, nereli? Aleyna Özgeçen oynadığı diziler
YENİ »
Black Panther Wakanda Forever fragmanı yayınlandı! Peki Black Panther Wakanda Forever ne zaman çıkacak?
YENİ »
Prestij Meselesi Oyuncuları arasına Barış Murat Yağcı da katıldı
YENİ »
Ben Bu Cihana Sığmazam oyuncuları kimler? Ben Bu Cihana Sığmazam konusu ne? Atv
YENİ »
Teşkilat Oyuncuları 2. Sezon Oyuncu Kadrosu Kimler Var?
YENİ »
Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri 6. Bölüm izle diziyo dizipal dizibox
YENİ »
Dahmer Gerçek mi Uyarlama mı? Dahmer Konusu Gerçek mi? Dahmer Gerçekte Kaç Kişiyi Öldürdü?

Yorum yapmak ister misiniz?