Hindistan Cevizi Yağının Faydaları – Saça, Cilde ve Vücuda Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Hindistan Cevizi Yağının saça faydaları, cilde faydaları, yüze faydaları ve vücuda faydaları neler, gelin yakından bakalım.

Diğer çoğu yağın aksine Hindistan cevizi yağında uzun zincirli yağ asidi değil orta zincirli yağ asitleri yer alıyor. Orta zincirli yağ asitleri uzun zincirli yağ asidinden daha farklı biçimde metabolize olur bu da metabolizmayı yükseltmeye yardımcı olur. yapılan bir araştırmada günde 1-2 yemek kaşığı orta zincirli yağ asidi (Hindistan cevizi yağı gibi) yemenin, enerji yakımını %5 oranında arttırdığı gösterildi.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Soğuk Algınlığında Ferahlık Verir

Yarım bardak Hindistan cevizi yağına biraz okaliptüs ya da mentol ekleyin ve sırtınıza bu karışımı sürerek iyice ovun. Yıkanırken küvetin içerisine de yapabilirsiniz. Limonla birlikte sıcak suya bir çay kaşığı Hindistan cevizi eklemek soğuk algınlığı ile savaşmada faydalıdır.

Hindistan Cevizi Yağının Güzel Faydaları: Doğal Deodorant

Hindistan cevizi yağını ayaklarınız ve koltukaltlarınıza doğal bir deodorant olarak sürün. Aynı zamanda shea yağı, ararot ve pong-busting güç için gereken yağlarla da karıştırabilirsiniz.

Kütiküllerinizi yumuşatın

Amacınız eğer yumuşatmaksa aradığınız her şey Hindistan cevizi yağında. Günde iki kere sinir bozan katiküllere Hindistan cevizi yağı sürmek işin püf noktası.

Saman nezlesi için kullanın

Saman nezlesinin semptomlarını rahatlatması için çocuğunuzun burun deliklerinin kenarlarına az miktar Hindistan cevizi yağı sürün. Tozlar ve polenler böylelikle yağa tutunacak ve çocuğunuzun burnuna girmeyecekler.

Bebeğiniz diş çıkarırken duyduğu acıyı azaltın.

Az miktarda Hindistan cevizi yağı ile rahatlatması için nazikçe bebeğinizin dişetlerini ovun.

Böcek ısırıklarına iyi gelir

Yanma hissini azaltması ve kaşıntıları önlemesi için doğrudan böcek ısırıklarının üzerine uygulayın. Kızarıkların ve şişliklerin ayrıca azalmasına da yardımcı olur.

Diş temizliğinde kullanın

Yoğun bir macun kıvamına Hindistan cevizi yağını getirebilmek için sodayla karıştırın. Bu karışımdan diş fırçanıza biraz sürün ve dişleriniz bırakın beyazlasın.

Hindistan cevizi yağının faydaları: Ayak kokusunu giderir

Eğer kokan ayaklarla baş etmeye çalışıyorsanız sabah akşam ayaklarınızı Hindistan cevizi yağı ile ovmak ferah ve kokusuz kalmalarını sağlayacaktır.

Hindistan cevizi yağının faydaları: Oil pulling yapımı

Hindistan cevizi yağının en garip kullanım biçimi değil belki; ancak oldukça yakın. ‘Oil pulling’ Hindistan cevizi yağını günde yaklaşık 20 dakika kadar ağızda çiğneyerek yapılan antik bir Ayurveda tekniğidir. Tükürük bezlerinde, yağ toplanan toksinleri emer ve kıvamlı, beyaz bir şekle dönüştürür. Birçok başka şeyin yanı sıra ‘oil pulling’ in vücutta detoks etkisi yarattığına, dişleri beyazlattığına, uykusuzluğu önlediğine, eklem yangılarını ve migren ağrılarını azalttığına inanılmaktadır.

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Saç bakımı yapın

Saçınıza yıkamadan önce Hindistan cevizi yağı uygulayın ve farkı görün. Saçınız daha parlak, yumuşak ve daha başa çıkılabilir olacak. Bir çay kaşığı kadar yağ kullanın ve güzelce saçınıza masaj yapın. Bu şekilde en az 10 dakika kadar durmaya çalışın.

Buklelerinizi ehlileştirin

Uçuşan saçlarınız ve kıvırılan buklelerinizi biraz Hindistan cevizi yağı ile düzeltin. Bukleleri yağ ehlileştirir ve güzel bir ışıltı verir.

Saç bitlerinden kurtulun

Hindistan cevizi yağına bunun için elma sirkesine ihtiyacınız olacak. Elma sirkesiyle saçı güzelce ıslatın, yıkamayarak kurumasına izin verin. Sirke kuruyunca bolca saça Hindistan cevizi yağı uygulayın ve bebeğinizin başının her yerine masaj yapın. Bırakabildiğiniz kadar bu şekilde bırakın (ne kadar uzun o kadar iyi). Tamamen saçlarını sirke tarağı kullanarak her zamanki gibi tarayın, şampuanlayın ve bakım yapın. Tamamen yağdan kurtulmak için iki kez şampuanlamak zorunda kalabilirsiniz. Fakat bu uygulama sayesinde bebeğinizin saçları ışıltılı ve yumuşacık olacak.

Bebeğinizin başındaki konakları yumuşatın

Hindistan cevizi yağına bebeğinizin tepki vermediğini ölçmek adına bir alerji testi yaptıktan sonra bol miktarda başına masaj yapın, birkaç dakika bekletin ve yıkayın.

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Pürüzsüzce tıraş olun

Tıraş köpüğü olarak ince bir Hindistan cevizi yağı tabakasını kullanın. Böylece pürüzsüz bacaklara sahip olmakla kalmayacak, yağ, jiletin daha uzun süre dayanmasını sağladığından aynı zamanda tasarruf yapmış olacaksınız.

Güneş yanıklarını dindirin

Yanığın ilk harareti hafifledikten sonra Hindistan cevizi yağı ile yapacağınız nazik bir masaj, derinin iyileşmesini hızlandıracak ve soyulmanın önlenmesine yardımcı olacaktır.

Pişiklerde kullanın

Nazikçe Hindistan cevizi yağı pişiği rahatlatır. Biraz pişikli bölgeye sürün ve her zaman yaptığınız gibi bebeğinizin altını bezleyin. Her gün Hindistan cevizi yağını koruyucu olarak da kullanabilirsiniz; fakat öncelikle bebeğinizin cildinin yağ ile uyum göstereceğinden emin olun.

Kesiklerin İyileşmesine yardımcı olur

Kesikler ve sıyrıklar üzerinde Hindistan cevizi uygulanması, bakterilerden yarayı korur ve iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca hasarı ve şişkinlikleri azaltması amacı ile çürükler üzerinde de kullanabilirsiniz.

Cilt bakımı yapın

Yüzünüz ve vücudunuz için Hindistan cevizi yağını maske olarak kullanın. Cildinize az miktarda masaj yapın özellikle dirsekler, dizler, ellerinizin arka kısımları ve ense gibi ihtiyaç duyulan bölgelere odaklanın. En az yıkanmadan önce 10 dakika bekletin.

Makyajınızı temizleyin

Bir miktar Hindistan cevizi yağını pamuğun üzerine sürün ve makyajınızı kolaylıkla silin. Suya dayanıklı maskara ve kırmızı rujda bile işe yarıyor. Makyajınızı sildikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın.

Güzelce cildinizi ovun

Bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile bir yemek kaşığı esmer şekeri karıştırın ve iyice cildinizi ovuşturun. Aynı anda cildiniz hem pul pul dökülüp hem de nemlenerek pürüzsüz bir hale gelecektir. Karışıma ayrıca biraz da tuz ilave ederek ayaklarınız için ekstra ovuş gücü elde edebilirsiniz.