İstanbul’a kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul’da ne zaman kar yağacak? İstanbul’a Aralık’ta kar yağacak mı?

İstanbul’a kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul’da ne zaman kar yağacak? Meteoroloji uzmanları ilk kar yağışı için tarih verdi. Peki İstanbul’a Aralık’ta kar yağacak mı? İstanbul’a ilk kar yağışı ne zaman? Megakent İstanbul için kar yağışı tahminlerine göz atalım. Aralık ayında kar ne zaman yağacak? Bu sene çok kar yağacak mı? Kar ne zaman yağacak? Acaba İstanbul’da kar ne zaman yağacak? Hangi tarihte kar yağacak? Hangi ayda kar yağacak? 2022 2023 kışı nasıl geçecek Son Dakika? Meteoroloji uzmanlarının İstanbul için tahminleri şöyle:

İstanbul’a kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul’da ne zaman kar yağacak?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul'da ne zaman kar yağacak?
İstanbul’a kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul’da ne zaman kar yağacak?

Havalar gittikçe soğuyor ve kış kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başlıyor. Şimdiden İstanbullular kar ne zaman yağacak 2022 yılında diye merak etmeye başladılar. Yılbaşından önce İstanbul’a kar yağacak mı, İstanbul’a ilk kar ne zaman yağacak diye internette aramalar başladı. Tabi yılbaşı gecesi kar yağacak mı sorusu da çok soruluyor. Uzmanların İstanbul’a ilk kar yağışı için verdikleri tarihlere göz atalım:

YENİ »
İstanbul Kar Manzaraları: İstanbul'da Kar Yağışı Görüntüleri

İstanbul’a kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul’a ilk kar yağışı ne zaman?

Ankara'ya İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
İstanbul’a kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul’a ilk kar yağışı ne zaman?

Soğuklar tüm yurdu etkisi altına almaya başlarken, megapol İstanbul’a ilk karın ne zaman yağacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan meteorolojik kaynaklar, ilk ciddi kış testinin 10-15 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleşeceğine ve özellikle 20 Aralık’tan sonra Nina’nın kışının etkisini yansıtmaya başlayacağına işaret ediyor. Uzman değerlendirmelerine göre Ocak ayında İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli ve Çanakkale’de yoğun kar yağışı görülecek.

YENİ »
Haftalık Hava Durumu İstanbul | 7 Günlük Hava Durumu

İstanbul kar ne zaman yağacak 2022 İstanbul’a Aralık’ta kar yağacak mı?

İstanbul’a ilk kar yağışı için tarih verildi. Meteorolojik kaynaklar, ciddi kış testlerinin 10-15 Aralık tarihleri ​​arasında yapılacağını belirtiyor. Başka bir randevuya dikkat! Yoğun kar olacak. 20 Aralık’tan sonra La Nina kışı geliyor.

Dr. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden İklim bilimcisi  Okan Bozyurt yaptığı değerlendirmede, “İlk ciddi kış testi 10-15 Aralık tarihleri ​​arasında yapılacak. 20 Aralık’tan sonra özellikle yılbaşından sonra 2022-2023 kışı etkilerini tam anlamıyla yansıtmaya başlayacak ve Ocak ayında çok ciddi olacak. Bol ve etkili kar yağışları bekliyoruz. Bu yoğun kar yağışı en çok Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler etkilenecek.” şeklinde konuştu.

2022 2023 kışı nasıl geçecek Son Dakika La Nina Kışı nedir, La Nina ne demek?

La Niña, daha büyük El Niño-Güney Salınımı iklim modelinin bir parçası olarak El Niño’nun daha soğuk karşılığı olan okyanus ve atmosferik bir fenomendir. La Nina, Pasifik Okyanusu üzerinde hareket eden bir hava akımına verilen isim olarak adlandırılabilir. Pasifik’teki baskı sistemlerini etkileyen La Nina’nın Türkiye’ye direkt etkisi olmayabilir ama Pasifik’teki etkisi dolaylı olarak Türkiye’yi de etkiliyor. La Niña güçlendiğinde dünya bir soğuma aşamasına girer ve buzullar artar. La Nina döneminde sıcak sular Asya kıtasına doğru hareket ettikçe Amerika Birleşik Devletleri ve diğer bölgelerde hava soğur.

İlginizi çekebilir: Kış aylarında cilt bakımı nasıl yapılır?

YENİ »
Memur zammı ne kadar olacak? 2023 memur maaşı ne kadar olur?
YENİ »
ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete 2022 ÖTV Matrah Dilimleri ne oldu? İşte Otomobillerde Beklenen İndirimler
YENİ »
Elektrikli Araba alınır mı? Elektrikli Araç almak mantıklı mı?

Yorum yapmak ister misiniz?