Likya Yolu Nerede Başlar Nerede Biter? Likya Yolu Etapları

Likya Yolu Nerede? Likya Yolu Nerede Başlar Nerede Biter? Likya yolu kaç km? Likya Yolu Etapları neler? Likya yolu haritası nasıl? Likya yolunda nerede kalınır, koneklama yerleri ve pansiyonlar var mı? Evet, sizlere Likya yolu yürüyüşü için faydalı bir rehber hazırlamak istedik.

Likya Yolu Rehberi ile sizlere Likya Yolu yürüyüşü için bazı bilgiler vermeye çalışacağız. Yazımızın içeriğinde şunlar var:

Likya Yolu Rehberi

Likya Yolu rehberi, Likya Yolu hakkındaki bilgiler ile başlıyor. Likya Yolu’nun nerede olduğunu, kaç km olduğunu, yürüyüş rotalarını, kamp ve konaklama imkanlarını anlatmaya çalışacağız. Dilerseniz Çadırlı Likya Yolu Yürüyüşü videolarımız için Youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz. Kanalımızda Likya Yolu’nun başlangıç etabı olan Ölüdeniz- Patara arasındaki (yaklaşık 100 km) 5 günlük yürüyüşümüzü izleyebilirsiniz. Patara’dan Kaş- Kalkan- Kekova- Demre etabını da (yaklaşık 120 km) 5 günde geçtik.

Likya Yolu Nedir?

Muğla Fethiye’den başlayıp Antalya’nın 20 km yakınında son bulan tarihi bir yürüyüş rotasıdır. Likya Yolu IŞIK ÜLKESİ anlamına gelir.

Likya Yolu Nerede?

Likya yolu Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan bir yürüyüş yoludur. Ölüdeniz’in yakınlarından başlar, Antalya Kemer’e doğru devam eder. Fethiye’den başladığınız yolculukta öncelikle Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi harika manzaraları göreceksiniz. Devamında ise Kaş, Kalkan, Demre, Finike, Adrasan, Olimpos, Çıralı, Tahtalı Dağı, Göynük Kanyonu gibi yerlere uğrayacaksınız. Yol üzerinde pek çok antik kent ve pek çok doğal güzellikler sizi bekliyor.

Likya Yolu Nerede Başlar Nerede Biter?

Likya yolu, batı başlangıç ve bitiş noktası Ovacık Mahallesi’nin güneyinde, Ölüdeniz yolunun paralelinde, yolun doğu (dağ) tarafında bulunan diğer bir asfalt yolun dönemecinden başlamaktadır.

Bilinen Likya ülkesinin batı sınırı olan eski adı Termessos; bugünkü Fethiye ilçesi ile daha güneyinde bulunan yarımada ortasında Kayaköy olarak bilinen eski ismi Karmylassos arkeolojik yerleşimler mevcuttur. Fethiye’den Kayaköy’e giden rota da Likya Yolu kabul edilebilir, dilerseniz Fethiye- Kayaköy rotasını da yürümeyi listenize ekleyebilirsiniz.

YENİ »
Süveyş Kanalı'ndaki Gemi Nasıl Kurtarılacak? Son Durum

Likya Yolu Fethiye Ölüdeniz’in yukarısında Ovacık Mahallesi’nden başlar, Antalya Geyikbayırı’nda sona erer. Aslında önceki bitiş noktası Hisarçandır idi, geçen seneye kadar son nokta Geyikbayırı idi.

2021 için yeni bir rota daha eklendi, yeni haritanız varsa (veya Wikiloc’tan bakarak) son durak olarak Geyikbayırı-Doyran-Neapolis-Aşağı Karaman rotasını da yürüyebilirsiniz. Ama şimdilik Geyikbayırı’na vardığınızda bitiş levhasını göreceksiniz.

Likyalılar Ne Zaman Yaşadı

Likyalılar M.Ö 7. yy’ ın ilk yarısında yerel bir krallık kurdular. M.Ö. 6. yy’ın ortalarında Pers egemenliği altına girdiler.

Patara Limanı yakınlarında bulunan ve 1994 yılında Prof. Dr. Sencer Şahin tarafından tercüme edilen Stadiasmus Patarensis isimli bir yazıtta Milattan sonra 43 yılında Likya’nın bir Roma eyaleti olduğu belirtilmekte ve bölgede yer alan 69 yol ve 53 şehir listelenmektedir

Likya Yolu Kaç Km?

Likya Yolu, Fethiye’den Antalya Geyikbayırı’na kadar uzanıyor… Toplam uzunluğu tam 535 km… Bu yolu yürüyerek aşmak için 21 ile 40 gün arasında bir süreye ihtiyaç var…

Likya Yolu Etapları

Likya Yolu Etapları

Likya Yolu Rehberi için klasik etaplar şöyle sıralanır: (1) Hisarönü (Ovacık)-Faralya, (2) Faralya-Kabak Koyu, (3) Kabak Koyu-Alınca, (4) Alınca-Yediburunlar, (5) Yediburunlar- Letoon, (6) Letoon-Patara, (7) Patara-Kalkan, (8) Kalkan-Sarıbelen-Gökçeören, (9) Gökçeören-Kaş, (10) Kaş-Kekova, (11) Kekova-Demre, (12) Demre-Alakilise-Finike, (13) Karaöz-Gelidonya Feneri-Adrasan, (14) Adrasan-Olimpos-Çıralı, (15) Çıralı-Beycik, (16) Çıralı-Tekirova, (17) Tekirova-Phaselis-Gedelme, (18) Beycik-Tahtalı Dağı-Gedelme, (19) Gedelme-Göynük, (20) Göynük-Hisarçandır ve (21) Hisarçandır-Geyikbayırı.

Buradaki etapları kaç saatte geçeceğiniz, tamemen hızınıza ve yolda alacağınız keyfe kalmış.

Likya Yolu Görülecek Yerler

FETHİYE Ovacık, Faralya, Kelebekler Vadisi, Kabak, Alınca, Bel, Gavurdağı, Xanthos, Kınık, Akbel, Patara, Kalkan, Sarıbelen, Gökçeören,Çukurbağ, Kaş, Liman Ağızı, Boğazıcık, Üçağız, Çayağız, Myra, Finike, Karaöz, Gelidonya Feneri , Adrasan, Çıralı, Tekirova, Roman Bridge, Göynük Yayla, Göynük, Hisarçandır, Çitdibi, Geyikbayırı ANTALYA…

YENİ »
FATMA Dizisi Oyuncuları ve Konusu | 2021 Netflix Yerli Dizisi

Likya Yolu Antik Kentler

Telmessos, Kayaköy, Sidyma, Pydnai, Xanthos, Letoon, Patara, Phellos, Antiphellos, Apollania, Aperlai, Teimussa, Simena, Andriake, Myra, Belos, Olimpos ve Phaselis … PATARA, tarihte Likya bölgesinin başkenti olarak biliniyor… Ayrıca uğrayabileceğiniz tarihi yapılar da mevcut: St Nicholas (Noel Baba) Kilisesi, Alakilise, Papazın Kayası, Gedelme Kalesi, Delikkemer…

Likya Yolu’ndaki En Güzel Plajlar

Kabak Koyu, Patara Kumsalı, Sıcak Yarımadası, Kekova, Adrasan, Korsan Koyu, Çıralı Kumsalı ve Phaselis

Likya Yolu Rehberi: Likya Yolu Hakkında Herşey

Likya Yolu’nu Yürümek İçin En Güzel Zaman

Likya Yolunda Konaklama Yerleri: Pansiyonlar ve Kamp Yerleri

Likya Yolu Demre Finike Parkuru: En Zor Etap

 

Yorum yapmak ister misiniz?